Maradona » 2009 Gru 30 15:25
Džiaugiuosi ir aš šiuo Faint rašinėliu. Ką aš norėčiau prisipažinti iš savosios patirties forume...
Kai aš atsiradau PES padangėje, man tiesiog buvo įdomu sužinoti kas yra 'patch' ir ką su juo veikti. Kaip jau kažkur minėjau, man papasokojo apie tai vienas žmogus. Jis paminėjo, kad jie egzistuoja ir nusakė kokią įtaką daro žaidimui. O žaidimą bandžiau pirmą kartą gyvenime. Įvedžiau matyt į google reikiamą žodį ir atsiradau tik ką atsidariusiame PESLT (tuo metu peslt.com). Domino mane tik tai. Ir tik tai... Bet norint apie patch'ą sužinoti, reikia dažniau lankytis forume ir gilintis į tai. Tą ir dariau. Žinoma, lankydamasis dėl patch'ų, aš negalėjau nepamatyti užvestų temų, nepaskaityti jų, nepasmalsauti ir nematyti esamų diskusijų. Taip pamažu ėmiau vieną kitą pasisakymą suregzti kai matydavau, kad turiu ką pasakyti. Ir dažniausiai tai būdavo moralinio pobūdžio pasisakymai, kurie atsirasdavo dėl forumiečių tarpusavio bendravimo ir santykių. Tas moralinis bagažas, kurį turėjau susikrovęs, leido man pasisakyti, kai matydavau nepagarbą kitiems, bereikalingą įžeidinėjimą ir kuriamą negatyvią nuotaiką, blogą atmosferą. Čia buvo erdvė kur galėjau pasisakyti ir apsaugoti forumą nuo begėdiško ritimosi blogąja linkme, nes maniau tai neduos teigiamo vaisiaus. Natūraliai, užėjus į tokias temas, dingdavo noras skaityti, nes 'durnių voliojimas' ir daugiau nieko... Suprasdavau, kad toli taip nenueis tik ką susikūręs forumas.
Galbūt ne visi turėjo drąsos pasisakinėti ir pasiringdavo neutralią poziciją, bet aš manau, kad tai atvertų kelią šakotis tokios 'vertybėms' vis gilyn ir gilyn į forumo širdį. Nepatylėdavau kartais, nors paskui sau priekaištavau, kad aš nesu tokio pat amžiaus ir nereikėtų trukdyti jaunimui savaip suprantamą pasaulį puoselėti... Bet vietomis, norėjosi parodyti kryptį, stirpiai jų neužgaunant. Tą ir dariau.
Ir kaip manote, ar tai neturi įtakos tokiam mūsų visų elgesiui? Žinoma turi. Nes atsirasdavo palaikančiųjų mano pasisakymus ir pradėjo formuotis panašiai mąstančiųjų žmonių branduolys. Tie kam toks bendravimas nepatinko (o bendravimas ir kuria atmosferą), tie pasišalindavo ir palikdavo nuošalyje, arba pasirinkdavo jų kultūrai, mentalitetui būdingą ryšį su žmonėmis. Išryškėjo mano akimis taip mastantys žmonės: Litch, Vytas, Onyxz (jis liberaliau į tai žiūrėdavo aišku), Valdes ir kiti. Vėliau atsidarius PESLT.lt jų gausėjo ir dabar vardinti galima dar ilgesne eilute. Bet aš manau, kad tie žmonės ir leidžia jaustis gerai šiame forume, perimti iš jo gerą nuotaiką, dalintis įspūdžiais ir plėtotis lėtai lėtai, bet KOKYBIŠKAI. Aš netgi manau, kad daugeliui trylikamečių, kurie tyliai paskaito, bet nesireiškia, tokia forumo bendravimo forma darys įtaką formuojantis asmenybei ir darys ją teigiamą. Jei jau jaunimas ir taip per ilgai sėdi internete, gadina akis prie kompo, tai geriau jau tegul sėdi ten, kur galėtų bręsti ir augti tikrais žmonėmis.
Galiu paimti vieną nežymų pavyzdį. Tai lietuvių kalbos rašyba. Kam įdomu kaip rašai internete? Mažai kam. Tuo labiau jaunimo tarpe. O čia aš (nors ir pats angliškas raides naudoju) pamačiau, kaip įtakojama (nors nežymiai) tokią lietuvišką vertybę puoselėti. Vytas kažkada užsimetė šūkį 'Lietuvi būk lietuviu, rašyk lietuviškai' ( ar kažkas panašaus). Dabar mes turime atskirą nominaciją, kuri kažką verčia pasitempti ir neatsilikti nuo esančiųjų, nes tai patekiama kaip GĖDA. Su tuo labai svekinu.
Aš apskritai sveikinu susibūrus čia tokiems žmonėms. Gal gyvenime kažkas išliks gerais draugais. Toliau judėkime ta linkme. Dėkoju visiems už tai ir atsiprašau, kad jau vis mažiau galiu prisidėti prie jūsų dėl asmeninių priežąsčių. Matyt todėl patchų skiltyje, aš mažai aktyvus. Jau seniai nežaidžiu peso...