Bemaž apčiuopiama atmosfera...

PES LT narių straipsniai, pamąstymai apie aktualius sporto įvykius, naujienas.

Bemaž apčiuopiama atmosfera...

Standartinė Faint » 2009 Gru 30 01:25

Atmosfera... Ech, mano ausims tai vienas iš mielesnių žodžių žodyne. Man jis asocijuojasi su jaukumu bei lankstumu tarp žmonių. Trumpiau tariant, man žodis atmosfera labiau žinomas jausmų visumos kontekste. Nepaisant to, atmosfera taip pat yra kažkas galingo, globalaus... Tai yra tai, kas mus supa ir saugo. Tačiau dabar (kaip jau tikriausiai visi supratot) aptarinėsiu atmosferą forume ir aptarinėjama atmosfera tikrai nebus ta, kurią minėjau antrajame variante.

Pradedant iškart pasakysiu, kad mano nuomone, gera atmosfera yra beprotiškai svarbi, gal net svarbesnė už žmonių kiekį ir kitų dalykų kiekį. Juk sakoma: "Svarbu kokybė - ne kiekybė." Yra daug forumų kurie turi viską, bet ne, gerą atmosferą... Ji arba bandyta kurti ir nebaigta, arba išvis net nesistengta jos kurti. Šiame, peslt.lt forume - atmosfera tikrai yra, ir ji nėra bloga - priešingai... Ji labai gera ir sparčiai auga/gerėja. Nežinau, sąmoningai ar nesąmoningai, kuriame įvairiausius konkursus, kuriais vienaip ar kitaip prisidedame kuriant gerą atmosferą.

Žiūrint iš kitos pusės einame teisinga linkme, rašydami komentarus bei rašinius kurie skatina bendruomenės narius nerašyti bereikšmių pranešimų... BET begalinis laisvumo pojūtis ir galimybė daryt taip, kaip tau mieliausia, yra žvėriškai svarbus kuriant tą minėtąją atmosferą! Jokiu būdu nesupraskit, kad esu už spam'ą ir flood'ą - ne. Beje, kodėl sakiau, kad einame teisinga linkme drausdami spam'ą ir flood'ą? Iš patirties žinau, kad yra forumų, kurie turi ir gerą atmosferą, ir žmonių kiekį, ir informaciją pastoviai šviežią ruošia, tačiau ten yra perdaug laisvės ir ta, gera atmosfera, po truputį nyksta. Taip, kad, stenkimės išlaikyti, puoselėti ir visaip kaip tausoti tą gerą atmosferą.

Einame teisinga linkme! :)
PaveikslėlisPaveikslėlis

"illa illa illa, Villa maravilla!"
Vartotojo avataras
Faint
Talentas

Medaliai: 1
Reputation point: 52
Palaikoma ekipa: Liverpool FC

Advertisement

NBA 2K Lietuva

Re: Bemaž apčiuopiama atmosfera...

Standartinė vatti » 2009 Gru 30 01:34

Tikrai atmosfera kuo toliau tuo gerėja. :) Tie konkursai sukelia labiau lankytis forume ir bendrauti su kitais nariais.
Paveikslėlis
vatti
Komandos Lyderis

Medaliai: 2
Reputation point: 58
Palaikoma ekipa: Chelsea

Standartinė Vytas » 2009 Gru 30 01:46

Na štai pagaliau naujas rašytojas mūsų padangėje. Taip linksma pasidarė pamačius tavo, Faint, temą, šioje terpėje. Tad sveikinu su tuo ;) . Tema pamąstymo gana įdomi ir paliesta pačiu laiku. Kuo man išskirtinis ir mielas šis forumas, tai būtent savo karma. Kažkaip čia sava viskas, gal dėlto, kad nuo pradžių čia esu. Na ir dėl aktyvumo. Juk pamąstykim. Narių, aktyvių, nėra marios, bet veikti yra ką, tobulėjam, judam į priekį. Patį optimistiškai nuteikia paskutinių dienų įvykiai, kada daromi pakitimai, atnaujinimai. O tą atmosferą kuriam mes patys. Smagu, kad nėra didelių pykčių, keiksmų, viskas gražia diskusijos forma arba lengva ironija vyksta. Tad būtent ta atmosfera ir turėtų tapti tuo varikliu, skatinančiu tobulėjimą.

P.S. Faint, tikiuosi, tai ne paskutinis tavo viešas pamąstymas? :)
Vartotojo avataras
Vytas
Lietuvos Žvaigždė

Medaliai: 5
Reputation point: 50
Palaikoma ekipa: Arsenal
Palaikoma rinktinė: Olandija

Standartinė Maradona » 2009 Gru 30 15:25

Džiaugiuosi ir aš šiuo Faint rašinėliu. Ką aš norėčiau prisipažinti iš savosios patirties forume...
Kai aš atsiradau PES padangėje, man tiesiog buvo įdomu sužinoti kas yra 'patch' ir ką su juo veikti. Kaip jau kažkur minėjau, man papasokojo apie tai vienas žmogus. Jis paminėjo, kad jie egzistuoja ir nusakė kokią įtaką daro žaidimui. O žaidimą bandžiau pirmą kartą gyvenime. Įvedžiau matyt į google reikiamą žodį ir atsiradau tik ką atsidariusiame PESLT (tuo metu peslt.com). Domino mane tik tai. Ir tik tai... Bet norint apie patch'ą sužinoti, reikia dažniau lankytis forume ir gilintis į tai. Tą ir dariau. Žinoma, lankydamasis dėl patch'ų, aš negalėjau nepamatyti užvestų temų, nepaskaityti jų, nepasmalsauti ir nematyti esamų diskusijų. Taip pamažu ėmiau vieną kitą pasisakymą suregzti kai matydavau, kad turiu ką pasakyti. Ir dažniausiai tai būdavo moralinio pobūdžio pasisakymai, kurie atsirasdavo dėl forumiečių tarpusavio bendravimo ir santykių. Tas moralinis bagažas, kurį turėjau susikrovęs, leido man pasisakyti, kai matydavau nepagarbą kitiems, bereikalingą įžeidinėjimą ir kuriamą negatyvią nuotaiką, blogą atmosferą. Čia buvo erdvė kur galėjau pasisakyti ir apsaugoti forumą nuo begėdiško ritimosi blogąja linkme, nes maniau tai neduos teigiamo vaisiaus. Natūraliai, užėjus į tokias temas, dingdavo noras skaityti, nes 'durnių voliojimas' ir daugiau nieko... Suprasdavau, kad toli taip nenueis tik ką susikūręs forumas.
Galbūt ne visi turėjo drąsos pasisakinėti ir pasiringdavo neutralią poziciją, bet aš manau, kad tai atvertų kelią šakotis tokios 'vertybėms' vis gilyn ir gilyn į forumo širdį. Nepatylėdavau kartais, nors paskui sau priekaištavau, kad aš nesu tokio pat amžiaus ir nereikėtų trukdyti jaunimui savaip suprantamą pasaulį puoselėti... Bet vietomis, norėjosi parodyti kryptį, stirpiai jų neužgaunant. Tą ir dariau.
Ir kaip manote, ar tai neturi įtakos tokiam mūsų visų elgesiui? Žinoma turi. Nes atsirasdavo palaikančiųjų mano pasisakymus ir pradėjo formuotis panašiai mąstančiųjų žmonių branduolys. Tie kam toks bendravimas nepatinko (o bendravimas ir kuria atmosferą), tie pasišalindavo ir palikdavo nuošalyje, arba pasirinkdavo jų kultūrai, mentalitetui būdingą ryšį su žmonėmis. Išryškėjo mano akimis taip mastantys žmonės: Litch, Vytas, Onyxz (jis liberaliau į tai žiūrėdavo aišku), Valdes ir kiti. Vėliau atsidarius PESLT.lt jų gausėjo ir dabar vardinti galima dar ilgesne eilute. Bet aš manau, kad tie žmonės ir leidžia jaustis gerai šiame forume, perimti iš jo gerą nuotaiką, dalintis įspūdžiais ir plėtotis lėtai lėtai, bet KOKYBIŠKAI. Aš netgi manau, kad daugeliui trylikamečių, kurie tyliai paskaito, bet nesireiškia, tokia forumo bendravimo forma darys įtaką formuojantis asmenybei ir darys ją teigiamą. Jei jau jaunimas ir taip per ilgai sėdi internete, gadina akis prie kompo, tai geriau jau tegul sėdi ten, kur galėtų bręsti ir augti tikrais žmonėmis.
Galiu paimti vieną nežymų pavyzdį. Tai lietuvių kalbos rašyba. Kam įdomu kaip rašai internete? Mažai kam. Tuo labiau jaunimo tarpe. O čia aš (nors ir pats angliškas raides naudoju) pamačiau, kaip įtakojama (nors nežymiai) tokią lietuvišką vertybę puoselėti. Vytas kažkada užsimetė šūkį 'Lietuvi būk lietuviu, rašyk lietuviškai' ( ar kažkas panašaus). Dabar mes turime atskirą nominaciją, kuri kažką verčia pasitempti ir neatsilikti nuo esančiųjų, nes tai patekiama kaip GĖDA. Su tuo labai svekinu.
Aš apskritai sveikinu susibūrus čia tokiems žmonėms. Gal gyvenime kažkas išliks gerais draugais. Toliau judėkime ta linkme. Dėkoju visiems už tai ir atsiprašau, kad jau vis mažiau galiu prisidėti prie jūsų dėl asmeninių priežąsčių. Matyt todėl patchų skiltyje, aš mažai aktyvus. Jau seniai nežaidžiu peso...
Paveikslėlis
Maradona
Žaidėjas

Medaliai: 7
Reputation point: 55

Standartinė Vytas » 2009 Gru 30 16:00

Užsiminei apie kultūrą internete, tai manau, kad ji auga, gerėja. Dar smagiau tai, kad, mano manymu, mes irgi prie to prisidedam. Gal esu kategoriškas, bet jei esi lietuvis, tai tokiu būk visada, skatink juo būt ir kitą. Kitas dalykas. Štai tokie pamąstymai, kaip ši tema. Joje vos ne kiekvienas komentaras turi vertę, išliekamąją vertę. Tarkim dabar žmonių, kurie mėgsta "pakapstyt giliau", čia nėra daug, bet jų yra. Tas svarbiausia. Pamodeliuokim situaciją. Laikas eina, ta jaunoji forumo auditorija auga, jų vertybės auga, keičiasi. Po kelerių metų tokie nariai taps labiau subrendusiais, pasikeis diskusijų tonas, jos taps išsamesnės, konstruktyvesnis. Aišku, dauguma narių gal nesilankys čia nuolatos. Vieni išeis, bet atsiras ir naujų narių. Jaunų ir ne tik. Tad svarbiausia, ką noriu pasakyt, kad mes patys kuriam tą bendravimo kultūrą, požiūrį į diskusiją. Ir tai, mano manymu, ankščiau ar vėliau duos vaisių. Duoda jų jau dabar, kad kritika dėl rašybos klaidų verčia žmones susimąstyti ir pasitempti.
Vartotojo avataras
Vytas
Lietuvos Žvaigždė

Medaliai: 5
Reputation point: 50
Palaikoma ekipa: Arsenal
Palaikoma rinktinė: Olandija

Standartinė Lostas » 2009 Gru 30 22:08

Vat būtent, šitas puslapis turi tą ATMOSFERĄ, kurios vargu ar surasi dažnam puslapį. Vieni arba nesukuria tos atmosferos, ar besistengdami ją sukurti, tiesiog persistengia. Į šitą puslapį užeiti malonu ir vėl ir vėl, (turbūt reiktų padėkoti kūrėjams) nariams nestinga įdėjų, vis kažkas atnaujinama ar pan. Galiu tik pasakyt - ŠAUNU, TAIP IR TOLIAU, JUDAM Į PRIEKĮ. (yay)
Vartotojo avataras
Lostas
Komandos Lyderis

Medaliai: 4
Reputation point: 74
Palaikoma ekipa: Manchester United

• Advertisement

Grįžti į PES LT narių rašiniai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Page Rank Check